فرایند گفتار درمانی کودکان فلج مغزی چگونه انجام میشود؟
- خانه
- مقالات آموزشی
- فرایند گفتار درمانی کودکان فلج مغزی چگونه انجام میشود؟
اعتماد به نفس کوکان، نقش قابل توجهی در رشد و استقلال آنها دارد. هر چقدر این اعتماد به نفس بیشتر باشد راحتتر گلیم خود را از آب بیرون کشیده و در یادگیری مشتاقتر خواهند بود. از جمله دغدغههای والدین کودکان فلج مغزی این است که کودکشان بتواند با آنها و اطرافیان راحتتر ارتباط برقرار کرده و خواستههای خود را به راحتی بیان کند.
گفتار درمانی کودکان فلج مغزی تاثیر قابل توجهی در قدرت تکلم و آواسازی آنها دارد. این عامل، اعتماد به نفس کودکان را نیز بالا میبرد و همین باعث مشارکت بیشتر آنها در جمعهای خانوادگی و دوستانه میشود. یکی از مشخصههای کودکان مبتلا به فلج مغزی، عدم هماهنگی میان عضلات آنهاست.
ممکن است عضلاتی که در تولید آوا و صحبتکردن نقش دارند درگیر شده باشد. عمده کودکانی که در صحبت کردن مشکل دارند در غذا خوردن و فرایند بلع نیز مشکل دارند. تمرینات گفتار درمانی کودکان فلج مغزی در کنار این که در مهارت ارتباطی کودک تاثیر گذار است، باعث بهبود فرایند جویدن و تنفس آنها نیز میشود.
گفتاردرمانگر، اصلیترین مشکلات کودک را بررسی میکند و میتواند روی درمان صحیح چندجانبه (همزمان کار کردن روی چند موضوع مختلف) یا تک جانبه کار کند. همچنین میزان شنوایی کودک مبتلا به فلج مغزی را بررسی میکند تا از درست شنیدن و تاثیر تمرینات گفتاردرمانی مطمئن شود. تمامی این بررسیها بهتر است توسط متخصص صورت بگیرد و در نهایت بهترین راه با کمترین میزان خطا انجام شود.
انجام تمرینات گفتاردرمانی در خانه نیز برای پیشرفت و بهبود عملکرد کودک امری ضروری است. گفتاردرمانگر کودک فلج مغزی به والدین تمریناتی را ارائه میدهد که در خانه انجام دهند. در ادامه نکاتی را به شما ارائه میدهیم که در کنار تمرینات بهتر است به آن توجه کنید:
1- کودک را تشویق کنید که از جمله به جای کلمه استفاده کند.
2- هنگامی که با او صحبت میکنید به تصویر یا اشاء مربوطه اشاره کنید.
3- از کودک بخواهید رو به روی آیینه صحبت کرده و به صورت خود نگاه کند.
4- برای کودک کتاب مصور بخوانید و از او بخواهید با استفاده از تصاویر، داستان را تعریف کند.
5- وقتی که صحبت میکنید توجه کودک را به دهان خود جلب کنید چرا که باید یاد بگیرد عضلات دهان خود را هماهنگ کند.
طبق تحقیقات انجام شده 36 درصد کودکان فلج مغزی دچار مشکلات گفتاری و 42 درصد دیگر آنها در برقراری ارتباط با دیگران مشکل دارند. با انجام تمرینات گفتار درمانی کودکان فلج مغزی، مهارتهای شنیداری، درک و تکرار کلمات، افزایش ظرفیت تنفس، رفع مشکلات عضلات دهان، جویدن و مهارت درککردن در کودکان بهبود پیدا میکند. انجام این تمرینات توام با پیگیری والدین کیفیت زندگی این کودکان را افزایش میدهد.
در آخر توصیه ما این است که بهترین زمان برای شروع معالجه قبل از دو سالگی است. طبق تحقیقات انجام شده، 75 درصد از کودکان فلج مغزی، مشکلات تکلم دارند که از این تعداد 50 الی 70 درصد با کمک گفتار درمانی کودکان فلج مغزی بهبود پیداکرده و توانستهاند کیفیت زندگی خود را بهبود ببخشند. در کنار گفتار درمانی، شاید به کاردرمانی فلج مغزی هم نیاز داشته باشید که در مطلب دیگری مفصل توضیح داده شده است.
در این بخش به سوالاتی که ممکن است برای شما مطرح شود پاسخ دادهایم:
1- آیا در دوران بارداری میتوان فلج مغزی را تشخیص داد؟
خیر، زیرا فلج مغزی در هنگام یا کمی پس از زمان تولد رخ میدهد.
2- اگر کودکی نقص شنوایی داشته باشد، میتواند به کمک گفتار درمانی تکلم خود را بهبود ببخشد؟
البته، به کمک سمعک میتوان کیفیت شنیداری کودک رو ارتقا داد که به دنبال آن تکلم کودک نیز بهتر میشود.
3- آیا بدون مراجعه به متخصص میتوان تنها در خانه گفتار درمانی کودکان فلج مغزی را انجام داد؟
انواع مختلفی از فلج مغزی وجود دارد که باعث مشکلات گفتاری متعددی میشود. بنابراین برنامه درمانی هر بیمار متفاوت و تشخیص آن بر عهده متخصص است.
پروسه گفتار درمانی چقدر باید باشه تا یه تاثیر حداقلی داشته باشه؟
لطفا تماس بگیرید
من هم با نظر آقا داود موافقم...
قیمت هم بدید لطفا
چه خوب که میشه واسه کودکان فلج مغزی گفتار درمانی انجام داد عالی بود
مقاله مفید و امیدبخشی در رابطه با گفتار درمانی یود
گفتار درمانی چقدر زمان میبره؟
با سلام و عرض ادب، بستگی به مشکل بیمار و شدت بیماری داره.
گفتار درمانی واقعا مفیده